vr tielt2covs fairplayknvb logo5

vrijdag 01 mei 2020 11:53

Conditietraining

De SVNZB en het Corona-viruscorona

| SVNZB | CORONA |

Het zijn bijzondere, ingrijpende en verwarrende tijden. Het coronavirus heeft het dagelijkse leven in zijn greep en ook de voetbalwereld ontkomt niet aan de gevolgen van het overheidsbesluit om alle activiteiten tot nader order stil te leggen.

Niet alleen voor de spelers, maar ook zeker voor jou als official een vervelende tijd. Met het prachtige weer van dit moment wil je vast niets liever dan op zaterdag of zondag het veld op. Echter moeten we wel nuchter blijven en ons niet onnodig onze gezondheid en de gezondheid van een ander in gevaar brengen.

Nu we in een inactieve periode zitten als het gaat om wedstrijden fluiten en trainen, is het wel van belang dat we onze conditie op pijl houden. Gemakshalve gaan we er van uit dat iedereen op zijn eigen wijze zijn conditie op pijl houdt of dat in elk geval ook probeert zodat we straks, als we weer de wei in mogen geen grote achterstand hebben op de voetballers.

Heb je hierbij hulp nodig? Er is veel op internet te vinden over conditie trainingen. Maak het jezelf gemakkelijk en kies een vorm uit die bij je past en waar je je happy bij voelt. Een voorbeeld is onder andere te vinden op voetballoopbaan.nl of check Rinus van de KNVB. Ook op de normale website van de KNVB - Voetbalfit is er veel aan verschillende oefeningen te vinden.

Doe hier vooral je voordeel mee, ga verantwoord aan de slag. Neem de regels serieus en in acht maar blijf niet stil zitten!

 

Veel succes en graag tot snel.

Namens het bestuur,
Gerrit de Pater, voorzitter

Gelezen: 109 keer Laatst aangepast op woensdag 15 juli 2020 13:38