vr tielt2covs fairplayknvb logo5

Gerrit J. de Pater

Gerrit J. de Pater

vrijdag 01 mei 2020 12:31

Geen promotie/degradatie officials

collageGEEN PROMOTIE / DEGRADATIE VOOR SCHEIDSRECHTERS

De KNVB heeft vrijdag 1 mei 2020 bekend gemaakt dat er dit jaar geen promoties en degradaties zullen plaatsvinden bij (assistent-)scheidsrechters. Hier en daar kunnen officials wel een groep hoger geplaatst worden om tekorten aan te vullen.

vrijdag 01 mei 2020 11:53

Conditietraining

De SVNZB en het Corona-viruscorona

| SVNZB | CORONA |

Het zijn bijzondere, ingrijpende en verwarrende tijden. Het coronavirus heeft het dagelijkse leven in zijn greep en ook de voetbalwereld ontkomt niet aan de gevolgen van het overheidsbesluit om alle activiteiten tot nader order stil te leggen.

cancelledOok de SVNZB schrapt noodgedwongen alle activiteiten inzake het Corona-virus

 

SVNZB vs CORONA | Als scheidsrechters doen we niet graag aan paniekvoetbal, maar als scheidsrechters weten we ook dat voorkomen vaak beter is dan genezen. Er komen erg veel nieuwsberichten op ons af en we nemen liever het zekere voor het onzekere.

Het lijkt ons als Scheidsrechtersvereniging op dit moment dan ook de meest verantwoorde beslissing om ALLE activiteiten tot en met maandag 6 april 2020 te annuleren in verband met het (verspreiden van) COVID-19 virus.

Voor alsnog staat de eerst komende training gepland op woensdag 8 april 2020, aanvang 19.30 uur. We houden jullie up-to-date en hopen dat we snel terug 'normaal' kunnen functioneren!

We hopen op een ieders begrip.

Namens het bestuur,
Gerrit de Pater, voorzitter

dinsdag 28 januari 2020 19:30

Denk eens aan de cognitieve driehoek

driehoekEen tijd geleden zag ik een interessante YouTube videoreeks over gedrag van kinderen in groepen. Wat mij hierbij vooral is bijgebleven is de cognitieve driehoek, en nadat ik het filmpje had gezien wilde dit mij maar niet loslaten.
Nadat ik het filmpje gezien had wist ik dat ik dit wilde delen met jullie, want ook in onze hobby hebben we naast de spelregels van het spelletje heel vaak te maken met gedrag van spelers. En of het nou volwassenen zijn of kinderen, de regels van het gedrag gaan in mijn ogen voor beiden op.
 
Maar wat kunnen we hier nu uit halen, wat is het leermoment? Dat was mij op dat moment nog niet echt duidelijk. Maar nu ik het eens heb laten bezinken denk ik dat het mooi is om dit filmpje te laten zien, en dat de meerwaarde er in zit is dat het een stukje kennis is die toegevoegd kan worden aan je ‘toolbox’ als scheidsrechter.
Niet alle kennis hoeft te zitten in direct toepasbare kennis op het veld, zie deze kennis meer als een ondergrond om wat meer van het gedrag van spelers te kunnen begrijpen. 
dinsdag 28 januari 2020 19:10

Een betere scheidsrechter worden?

betere scheidsrechter
Sport is emotie; voor de wedstrijd wens je elkaar veel plezier, maar op het heetst van de strijd verlies je wel eens je hoofd. Als scheidsrechter of official heb je een belangrijke taak om een wedstrijd sportief te laten verlopen. De 4 inzichten voor de moderne scheidsrechter geven goede tips en tricks, lees maar!