vr tielt2covs fairplayknvb logo5

COVS

 1. Op veler verzoek wordt er dit seizoen wederom een internetquiz georganiseerd.

  Op 19 october start de eerste ronde. Deze keer worden er weer 10 rondes gespeeld waarvan als je ze alle 10 speelt de beste 8 tellen. Dit betekent dus als je er 2 mist je nog gewoon in de race kan zijn voor een topnotering.

  In begin october worden de vragen en de stand van vorig seizoen verwijderd. 

  Meer nieuws volgt

   

   

 2. Op 16 september organiseerde de SAO in samenwerking met de KNVB en COVS een FIFA-test voor al haar leden en andere belangstellenden. Hilco de Boer, trainingscoördinator van de scheidsrechters in het betaald voetbal, kwam naar Apeldoorn om de fitheid de aanwezigen te testen.

  Na een uitgebreide warming-up van André begonnen de scheidsrechters aan het eerste onderdeel, de sprints van 40 meter. De norm voor de test lag op 6.20 seconden, maar Hilco daagde iedereen uit om vooral ook op zijn eigen niveau het maximale eruit te halen. Onderling ontstond er ook de nodige competitie, waardoor een aantal jonge leden zich tot hoge snelheden liet opjutten met tijden rond de 5.50 seconden. Een bijzondere vermelding ook voor onze nestor Harry, die op 76-jarige leeftijd de sprints nog onder de 10 seconden wist te lopen.

  Na de sprints was het tijd voor het tweede gedeelte, de intervallen. Hier moest 40 keer 75 meter overbrugd worden in 15 seconden, met tussendoor telkens 22 seconden rust. Voor de deelnemers voor wie die afstand iets te groot was, was er ook de mogelijkheid om een korter parcours te lopen met dezelfde tijden. Tijdens het intervalgedeelte bleek dat uitlopen geen gemakkelijke opgave was, en dat de FIFA-test deels ook een mentaal spelletje is. Maar toch wisten velen ver te komen en een behoorlijk aantal deelnemers wist de test ook te voltooien.

  We bedanken Hilco, de COVS en de KNVB voor het mogelijk maken van deze leuke activiteit. Alle deelnemers bedanken we voor het enthousiaste meedoen. Deze test motiveert ons weer om de komende tijd fanatiek door te trainen.

  Nog niet eerder bij de SAO geweest en wil je ook eens meedoen? Train gerust een keer vrijblijvend mee op de donderdagavond (aanvang 19:30). Wil je meer informatie, stuur dan een mailtje aan secretaris@sao-apeldoorn.nl.

   

  Het bericht SAO’ers blijken fit tijdens conditietest verscheen eerst op SAO Apeldoorn.

 3. Onze verslaggever was vanavond getuige van een training van onze leden. Op de strakke kunstgrasmat van FC Dauwendaele had hoofdtrainer Ronnie Krocké (let op het streepje) middels hoedjes en pionnen een ingewikkeld parcours uitgezet.

  Nadat de groep het strijdtoneel had betreden en was begonnen aan de warming-up zonderden Matthijs en Rick zich al vrij snel af….. hoedjesfobie? Rebellie? De waarheid was uitdagender, zij gingen de fifa-test lopen.

  Terwijl zij zich focusten op de korte en (vele!) lange sprints, werkte de rest van de groep zich naar eigen kunnen in het zweet. Onder de opzwepende complimenten (en vele bijsturingen) van de trainer werd er gezigzagd versneld en getemporiseerd, alles uiteraard met de klok mee 😇

  Nadat diezelfde klok 20 uur aangaf verzamelde iedereen zich nog even voor een korte napraat en een dolletje. Het enthousiasme was onverminderd en de lol nog even groot. Onder succeswensen voor de komende wedstrijden werd afscheid van elkaar genomen.

  En de fifa-test? Die werd met vlag en wimpel (en veel respect) behaald!

  Voor degenen die verhinderd waren, maar zeker ook voor degenen die tussen de hoedjes en pionnen draafden zonder enig idee te hebben gehad waar mee bezig te zijn geweest of de bedoeling te hebben begrepen; uw verslaggever wist het trainingsplan van de trainer te ontfutselen 😎

 4. Notificatie sturen: 

  In de Longwijzer nummer 5 (het magazine van het Longfonds) staat een prachtig verhaal over ons lid Wim Muller die zorgt voor zijn vrouw Gerdien. Gerdien heeft al jaren last van COPD.

  Wij wilden je dit mooie artikel niet onthouden, omdat het ook gaat om de mens achter de scheidsrechter.

  Onderwerp: 

  Groepen: 

 5. Notificatie sturen: 

  Aangezien Colin vanavond niet aanwezig kan zijn, gaat de spelregel ronde van deze week niet door. Er wordt gekeken wanneer deze ronde ingehaald kan worden. Wordt vervolgd.

  Groepen: